Selma Kristoffersen er fra Skedsmokorset og startet og danse ved Mona Løbergs danseskole senere Torild Frostad Danseskole/Norsk Ballettinstitutt da hun var 3 år.

Der har hun danset de fleste stilarter som klassisk ballett, jazz, moderne, musikal, stepp og hip hop. Hun har vært medlem av dansekompaniet ved Norsk Ballettinstitutt og har blant annet deltatt i en forestilling med den russiske ballettskole i St. Petersburg i 2014. Selma har danset på flere oppsetninger som f.eks Jakten på juleskurken, Peter og Ulven og Dyrenes karneval i Oslo konserthus.
Hun har også vært danser for skuespiller og sanger Mikkel Gaup, og for Jo Anders Johnsen bedre kjent som rapperen Svartepetter.

I 2008 og 2009 ble hun tildelt det årlige dansestipendet fra Norsk Ballettinstitutt.

Blant flere, kan vi nevne at hun har tatt kurs ved Ecole Supérieure de danse de Cannes Rosella Hightower, Frankrike 2015 og 2016. Sommerkurs ved Canada’s National ballet school, med Laurel Toto fra 2006-2012. Sommeren 2019 deltok Selma på Blueprint summer intensive kurs i klassisk og moderne dans ved Peridance Capezio Center i New York.

 Selma har gått 3-årig landsdekkende ballettlinje ved Fagerborg videregående skole (i dag Edvard Munchs videregående) og har bachelor i jazzdans med pedagogikk fra Norges Dansehøyskole.

Hun har også praktisk-pedagogisk utdanning(PPU) fra Kunsthøyskolen i Oslo(KHiO).

I tillegg til å ha egne timer i Jazzdans, moderne(contemporary), klassisk og tåspiss, er hun kunstnerisk ansvarlig og leder for IØDB kompani, og leder for Indre Østfold Dans og Ballett.