De ulike stilartene

* Contemporary
Contemporary er en danseform som har vokst til å bli en av de mest dominerende dansestiler for skolerte dansere over hele verden og er spesielt populær i USA og Europa. Den har sitt egentlige utspring i både klassisk ballett, moderne dans og jazz, men den har også fått elementer fra mange andre stilarter innen dans. Når det gjelder fokus på teknikk, kombinerer contemporary dance det sterke og kontrollerte fotarbeidet i klassisk ballett med den moderne dansens fokus på overkropp. Teknikken er contract-release, gulvarbeid, fall, oppreisning og improvisasjon. 

* Girlystyle:
Girlystyle er en feminin og energifylt klasse med mye rytmer og detaljer. Det er en stil som er utbredt fra hiphop, men er mer «girlpower» enn den urbane preget hiphopen har. Musikken er ofte av kvinnelige vokalister, som Beyonce, Lady Gaga, Jesse J, m.m.

*Jazzdans
Jazzdans er en dansestil som har sin aller første bakgrunn i afro-amerikansk musikk i USA på slutten av 1800-tallet. Det er på mange måter lettere å si hva jazzdans ikke er enn det motsatte. Jazzdansen i dag bygger mer på den klassiske ballettens teknikk, samtidig som man trekker inn andre stiler som moderne, hiphop, afro m.m. 

Et godt eksempel på hva jazz er, er tv programmet «So You Think You Can Dance», der jazzdans er høyt profilert men veldig variert. Man ser ofte jazzdans i revyer, musikaler, TV-show og i musikkvideoer. Det er utviklet mangfoldige jazzteknikker, men felles for de fleste stilene er temposkift, isolasjoner, koordinasjoner og et fokus på dynamikk og uttrykk.

Til jazzdans kan man bruke all slags musikk, fra kjente musikalslagere til hiphop til klassisk musikk. Hvis du vil lære deg en teknisk, stilig og energisk danseform med innslag av mange andre dansestiler, er kanskje dette noe for deg!  k

*Klassisk Ballett
Klassisk har lange tradisjoner og ble utviklet på 1600 tallet. Det kan aldri bli understreket nok hvor viktig denne teknikken er for all annen kunstnerisk og scenisk dans. Å trene klassisk ballett gir en veldig god grunnleggende teknikk og kroppsbeherskelse.
På høyere nivåer starter timen med øvelser i barren, slik blir det lettere å utføre øvelsene korrekt. Øvelsene fortsetter deretter ute på gulvet. Det danses hovedsakelig til klassisk musikk. Vanligvis begynner jenter som danser klassisk ballett med tåspiss i rundt 13 års alderen.

*Barnedans
Her fokuseres det på danseglede hvor vi bruker elementer fra klassisk ballett. Barna skal lære seg å forholde seg til musikk og sin egen kropp, gjennom lek og læring.

*Hip Hop
Hip Hop refererer til dansestiler som blir danset til hip hop musikk, eller som har utviklet seg som en del av hip hop kulturen. Dette inkluderer et bredt spekter av stilarter, blant annet breakdance, locking, popping og wacking, som ble utviklet på 1970-tallet av afrikanskamerikanerne og latinamerikanerne. Hva som skiller hiphopdans fra andre danseformer er at danserne freestyler (improviserer) ofte og at hiphopdanserne engasjerer seg i «dansebattles». Uformelle freestyle-sessions og battles er som oftest gjort i en cipher, «en sirkulær danseplass som danner seg naturlig når dansingen begynner».  Disse tre elementene – freestyling, battles og ciphers er nøkkelkomponenter i hiphopdansen. 

*Commercial Hip Hop
Commercial hiphop er en «nyere» stil innenfor hiphopsjangeren, med grunnlag fra det tekniske fra hiphopen. Det kan dra inn flere stiler og er en stil som ofte kan ses i musikkvideoer.

*Commercial Contemporary
er et møte mellom urbane dansestiler og sceniske dansestiler. Denne klassen vil være en fusjon av hiphop og samtidsdans. Her fokuseres det på å bygge opp tekniske ferdigheter på kryss av disse sjangrene, og at elevene skal finne sitt personlige uttrykk i dette. Det innebærer at vi jobber med floorwork, form-tekniske oppgaver, koreografi og improvisatoriske oppgaver.

*Afro:
Afro streetdance er en variasjon av mange afrikanske dansestiler formet av ulike afrikanske tradisjoner. Her er det hentet mange forskjellige dansestiler fra forskjellige stammer i Afrika. Utviklingen av musikk og kultur i Afrika og hele verden gjorde at disse dansestilene ble brukt i all afrikansk musikk.  I dag kalles også dette «Afrobeat og AfroFusion» på grunn av musikkens utvikling. Her skal vi føle musikken og ha det kjempe gøy.

*Afro Fusion
er en stil av dans som ble født kort tid etter apartheid, dette som et kunstnerisk uttrykksmiddel som tidligere ble mislikt. Denne nye dansetypen og musikken som følger, oppstod i Sør- Afrika for å oppleve nye friheter og gi nytt liv og energi tilbake til sin kultur . I dag er Afro fusion stadig mer populær som ordinære danseskoler underviser i, har workshops i og som tillater mange å lære denne fantastiske energiske dansestilen.

*Samtidsdans/improvisasjon
I denne klassen jobber vi med dans og kropp ut fra et samtids-kunstnerisk perspektiv. Vi løsriver oss fra speil og form-basert teknikk, og jobber heller med den individuelle kroppslige opplevelsen som utgangspunkt for bevegelse. Her jobber vi med dansetekniske prinsipper som tyngdekraft, rotasjon, pust, fraskyv og slipp gjennom improvisatoriske oppgaver.