Kurs – klasser

De ulike stilartene

Afro Streetdance

 

Afro streetdance er en variasjon av mange afrikanske dansestiler formet av ulike afrikanske tradisjoner. Her er det hentet mange forskjellige dansestiler fra forskjellige stammer i Afrika. Utviklingen av musikk og kultur i Afrika og hele verden gjorde at disse dansestilene ble brukt i all afrikask musikk.  I dag kalles også dette «Afrobeat og AfroFusion» på grunn av musikkens utvikling. Her skal vi føle musikken og ha det kjempe gøy.

 

Afro Fusion er en stil av dans som ble født kort tid etter apartheid, dette som et kunstnerisk uttrykksmiddel som tidligere ble mislikt. Denne nye dansetypen og musikken som følger, oppstod i Sør- Afrika for å oppleve nye friheter og gi nytt liv og energi tilbake til sin kultur . I dag er Afro fusion stadig mer populær som ordinære danseskoler underviser i, har workshops i og som tillater mange å lære denne fantastiske energiske dansestilen.

 

Hip Hop/breakdance

 

Breakdance, også kalt breaking, b-boying, er danseform med utspring i hiphop-kulturen fra USA. Dansen er preget av og tar utgangspunkt i den enkelte dansers fysiske forutsetninger, danseferdigheter og fantasi. Det er flest gutter som danser breakdance individuelt eller i gruppe som «crew», men de siste 10 årene har det blitt flere jenter innenfor denne danse sjangeren. Breakdance er ikke bare for gutter, men sjangeren er like mye for jenter, breakdance er for alle. Velkommen!

 

Hip Hop refererer til dansestiler som blir danset til hip hop musikk, eller som har utviklet seg som en del av hip hop kulturen. Dette inkluderer et bredt spekter av stilarter, blant annet breakdance, locking, popping og wacking, som ble utviklet på 1870-tallet av afrikanskamerikanerne og latinamerikanerne. Hva som skiller hiphopdans fra andre danseformer er at danserne freestyler (improviserer) ofte og at hiphopdanserne engasjerer seg i «dansebattles». Uformelle freestyle-sessions og battles er som oftest gjort i en cipher, «en sirkulær danseplass som danner seg naturlig når dansingen begynner».  Disse tre elementene – freestyling, battles og ciphers er nøkkelkomponenter i hiphopdansen.

 

Tricks/akrobatic 

 

Tricks timen er en time hvor vi skal lære deg ulike tricks som vi kan bruke i ulike dansestiler, samt bevegelser slik at du som elev kan ha det gøy, føle deg fri og trygg på dansegulvet. I denne timen vi skal lære deg ulike tricks fra «breaking og actrobatikk» som du kan bruke når du danser og som brukes for å skape variasjon og spennende koreografier både for deg selv og for de som ser på dansen. Klassen er like mye for jenter som gutter. Her tar vi utgangspunkt i ditt eget ståsted og utvikler deg og lærer deg ulike komponenter som du kan ta med deg inn i hip hop og break klassene, for å gjøre koreografiene mer utfordrende og spennende.

 

Contemporary   

 

Contemporay er en danseform som har vokst til å bli en av de mest dominerende dansestiler for skolerte dansere over hele verden og er spesielt populær i USA og Europa. Den har sitt egentlige utspring i både klassisk ballett, moderne dans og jazz, men den har også fått elementer fra mange andre stilarter innen dans. Når det gjelder fokus på teknikk, kombinerer contemporary dance det sterke og kontrollerte fotarbeidet i klassisk ballett med den moderne dansens fokus på overkropp. Teknikken er contract-release, gulvarbeid, fall, oppreisning og improvisasjon.

 

Jazz

 

Jazzdans, jazzballett, populær, men ikke alltid helt dekkende betegnelse for en dansestil som har sin aller første bakgrunn i afro-amerikansk musikk i USA på slutten av 1800-tallet. Det er på mange måter lettere å si hva jazzdans ikke er enn det motsatte. Den bygger verken på klassisk ballett-teknikk eller på moderne danseteknikk, men mer på tradisjonen fra amerikanske minstrel-show og vaudeville, senere også på impulser fra Harlems «Song and Dance Shows» og den amerikanske musikal-tradisjonen.  I motsetning til den klassisk trente danser bruker jazzdanseren i større grad hofter og overkroppen. Mens føttene betoner takten, kan armene og hodet beveges til en mer synkopert rytme.

 

Et godt eksempel på hva jazz er, er tv programmet «So You Think You Can Dance», der jazzdans er høyt profilert men veldig variert. Man ser ofte jazzdans i revyer, musikaler, TV-show og i musikkvideoer

The therapy improves the vascularization of the heart and Is also effectiveTable 1. Clinical cases of overdose with insulin glargine alone or in combination with pharmaceutical âthe insulin is fast-acting. amoxil saving life.

. Det er utviklet mangfoldige jazzteknikker, men felles for de fleste stilene er temposkift, isolasjoner, noe balletteknikk og et fokus på dynamikk og uttrykk.

 

Til jazzdans kan man bruke all slags musikk, fra kjente musikalslagere til hiphop til klassisk musikk. Hvis du vil lære deg en teknisk, stilig og energisk danseform med innslag av mange andre dansestiler, er kanskje dette noe for deg!

 

Klassisk ballett

Klassisk ballett er den mest kjente ballettstilen og legger vekt på å øve de klassiske ballettposisjonene. Den danses både alene, med en partner «pas de deux», eller det kan være en stor gruppe som danser sammen, som kalles «corps de ballet». Kvinnelige ballettdansere på avansert nivå danser på tåspiss, men de som er yngre, eventuelt dårligere trent danser på flate myke sko. Gutter og menn danser ikke på tåspiss – mannlig ballettdans er maskulin (tross manges vrangforestillinger), og visse teknikker og trinn er forbeholdt jentene. Vanligvis begynner jenter som danser ballett med tåspissdans når de er rundt 13 år gamle.

Klassisk ballett er en elegang danseform og utføres for det meste til klassisk musikk. Man trenger ikke å bli en ballettdanser for å trene/danse ballett. Ofte er dansestilen med på å gjøre en danser mer fleksibel og gi styrke til kroppen, slik at man kan bli en enda bedre danser i en helt annen stilart. Ballett hjelper for styrke, koordinasjon, holdning, fleksibilitet, disiplin, musikalitet, kroppsbeherskelse og hukommelse.

 

Nettside av Fjellvann