Marie Nilseng Barben

potrett

Maries store lidenskap er ballet og dans og hun har danset siden hun var 4 år. Hun er født og oppvokst i Sveits og er halvt norsk og halvt sveitsisk. Marie lærte sine første dansetrinn på ballettskoler i Lausanne, der hun fortsatte på toppidrettsgymnaset. Marie har deltatt på dansekonkurranser i hele Europa, bl.a. Concours International de Danse Classique de Nyon, Tremplin Danse og Ballettwettbewerb Solothurn. For å bli en så allsidig og god danser som mulig, reiste hun rundt i Europa og tok masterclasses og kurs for viderekomne dansere. Hun har også danset selv i oppsetninger som Nøtteknekkeren, The Chorus Line, Scheherazade og Svanenes aften (med den norske Nasjonalballetten).
I 2012 flyttet Marie med familien til Norge og begynte på Kulturlinjen på Lillehammer videregående skole. Sommeren 2017 ble hun ferdig på Norges Dansehøyskole med fordypning i jazzdans. Marie betegner seg selv som en energisk perfeksjonist som alltid presser seg selv for å bli bedre. Dans har alltid vært livet hennes, og den lidenskapen og entusiasmen sprer hun rundt seg.

Marie underviser i klassisk ballett og jazz ballett. Hun er opptatt av å dele kunnskap og erfaring med ivrige dansere, og har stor glede av å følge med på utviklingen til hver enkelt elev.